domingo, 23 de marzo de 2008

II. Objectius i consell de redacció

Un dels principals objectius és el de crear les condiciones idònies per apropar visions i perspectives científiques entre dues cultures: per un costat, la catalana en tota la seva diversitat i, per l’altra, la francesa. Aquest apropament s’inscriu dins d’una tradició que, des de Pierre Vilar fins l’actualitat, queda ben palesa.
El fet de centrar-nos en estudis literaris contemporanis catalans respon a una demanda per part dels estudiosos a França. En efecte, aquests darrers anys hi hagut un interès creixent per la literatura nostrada, gràcies a la tasca de difusió i traducció principalment portada a terme per l’Institut Ramon Llull.
A més, cal dir que Engrunes vol convertir-se en una revista preferentment centrada en l’entorn de la literatura—de la catalana contemporània en especial, però sense per això menystenir la d’altres èpoques o, si s’escau, la d’altres llengües i cultures amb les quals es poden establir diversos estudis comparatius. (occità, provençal i d’altres...).
Per això mateix, pretenem crear un consell de redacció plural, on hi tinguin cabuda investigadors de diverses àrees geogràfiques de llengua catalana. La selecció d’aquest consell es vol fer, també, des d’una visió diversificada que respecti la pluralitat d’enfocaments i perspectives culturals.
Així doncs, els seus components seran: Vicent Salvador Liern (Universitat Jaume I de Castelló), Joan Miralles (Universitat de les Illes Balears), Enric Balaguer (Universitat d’Alacant), Lluís Meseguer (Universitat Jaume I de Castelló), Adolf Piquer Vidal (Universitat de Salamanca), Edmond Raillard (Universitat de Grenoble III), Joan R. Veny (Universitat de Lleida), Anne Charlon (Universitat de Bourgogne) i Montserrat Prudon (Universitat de Paris).
Engrunes pretén, doncs, convertir-se dins l’àmbit francès en una revista innovadora i d’alta cultura que sigui un punt de referència per tots aquells que vulguin conèixer la literatura catalana dins i fora de les fronteres franceses.

No hay comentarios: