domingo, 23 de marzo de 2008

I. Presentació general

Engrunes és una revista francesa de literatura i cultura catalanes, de periodicitat anual, que vol donar a conèixer la nostra literatura arreu del continent. En primer lloc, es tracta de pal·liar la mancança d’aquest tipus de publicacions al territori francès. Actualment, només existeixen dues revistes científiques—una a la Universitat de Montpeller i l’altra a la Universitat de la Sorbonne—que tractin problemàtiques relacionades amb la nostra literatura. Per aquest motiu, pensem que una iniciativa com aquesta pot tenir cabuda en el marc de la catalanística francesa.
A més a més, el seu interès radica en l’accentuat perfil literari, ja siguin estudis de síntesi o d’investigació, documents d’interès cultural, o fins i tot, ressenyes i crítiques recents així com notes de reflexió.
El terme “Engrunes” que dóna títol a aquesta revista, pretén metaforitzar aquells petits elements que, per si sols són insignificants, però que aplegats assoleixen una certa consistència. Partint d’aquest supòsit, la nostra filosofia es fonamenta en la voluntat de congregar perspectives i interpretacions literàries diferents. Així és com entenem la revista: la fusió d’elements diversos que acabin formant una unitat ben sòlida.

No hay comentarios: